Жалюзі день-ніч блекаут

Жалюзі день-ніч блекаут
Зміст
Конструкція штор день-ніч
Переваги рулонних штор зебра з тканини блекаут
Жалюзі день-ніч в інтер'єрі кімнат
Різновиди ролетів день-ніч блекаут
Як не помилитися при покупці рулонних штор

Правильно підібрані віконні штори здатні перетворити будь-який інтер'єр. Але крім естетики вони також повинні захищати приміщення від яскравого сонячного світла і сторонніх очей. Крім того, кожен з нас хоче, щоб фіранки були практичними в плані догляду за ними. З усіма цими функціями відмінно справляються жалюзі: вони не пропускають сонячне світло, добре виглядають і легко миються. А щоб кімната в квартирі не нагадувала офіс можна вибрати жалюзі день-ніч (зебра) з тканини блекаут.

Конструкція штор день-ніч

Жалюзі день-ніч - це одна з різновидів рулонних штор, яка представляє собою циліндричний вал з натягнутим на нього подвійним полотном. Однак вони мають принципову відмінність від інших тканинних ролетів. Щоб впустити світло в приміщення, звичайні тканинні штори потрібно повністю прибрати з вікна. А ролети день-ніч накручувати на вал не потрібно. Кількість світла в приміщенні контролюється шляхом зміни положення світлих і темних смуг тканини відносно один одного. Для цього потрібно лише потягнути за ланцюжок збоку. Така унікальна конструкція дозволяє непросто робити "світло" або "темно" в кімнаті, а буквально грати з рівнем світла так, як захочеться.

Жалюзі день-ніч виготовляються з різних тканин з різними кольорами. Але якщо присутня необхідність повного затемнення приміщення, краще використовувати ролети з полотна блекаут. Даний матеріал здатний заблокувати більшу частину світла і створити відчуття ночі в кімнаті.

Переваги рулонних штор зебра з тканини блекаут

Рулонні штори зазвичай виготовляються з антистатичного і пиловідштовхуючими матеріалу, тому головним їх перевагою є простота в догляді. Щоб підтримувати жалюзі в чистоті, достатньо протирати їх від пилу сухою тканиною. Також їх можна пилососити, але ні в якому разі не використовуйте турбо-режим. Якщо на шторах з'явилися плями, їх можна видалити за допомогою змоченою в мильному розчині губки.

Ще одним важливим плюсом рулонних штор є різноманітність дизайну. Хоча тканину блекаут передбачає використання темних відтінків, це не заважає виробникам розробляти штори з самим різним дизайном. А особлива технологія виробництва матеріалу дозволяє робити його з внутрішньої сторони будь-якого кольору, навіть білого.

До інших переваг ролетів день-ніч можна віднести:

  • зносостійкість;

  • відносно доступну вартість (з урахуванням всіх переваг вироби);

  • екологічність матеріалів;

  • практичність;

  • здатність повністю захищати від світла;

  • стильний зовнішній вигляд;

  • здатність надавати приміщенню відчуття комфорту і затишку (чого не можна сказати про звичайні жалюзі).

А для тих, хто живе у великому місті на жвавій вулиці, жалюзі блекаут можуть стати справжнім подарунком, адже вони здатні поглинати до 30% шуму. Крім того, такі штори можуть стати відмінним рішенням для офісу або навчального закладу, де важлива тиша в приміщенні. З тієї ж причини жалюзі з тканини блекаут часто використовують в готелях і конференц-залах.

Жалюзі день-ніч в інтер'єрі кімнат

Найбільш вигідно штори день-ніч з тканини блекаут виглядатимуть в інтер'єрі спальні. Світлонепроникна тканину захистить від ранкових променів сонця і забезпечить здоровий сон. При цьому необов'язково використовувати темні або чорні жалюзі. Внутрішня сторона таких штор може бути абсолютно будь-якого кольору. На неї навіть наносять малюнки і принти. Найбільш часто в магазинах зустрічаються жалюзі наступних кольорів:

  1. Бежевий. Буде добре поєднуватися зі світлими стінами і коричневими меблями.

  2. Білий. Може використовуватися абсолютно в будь-якому інтер'єрі. Особливо гарний для мінімалістичного дизайну.

  3. Сірий. Підходить для любителів темних і холодних тонів. Нерідко використовується в стилі лофт.

  4. Чорний. Так само, як і білий, є універсальним і поєднується з будь-яким кольором стін і меблів.

Крім спальні штори блекаут можна використовувати і в будь-який інший кімнаті. Вони відмінно виглядатимуть як у вітальні, так і на кухні. Також такі фіранки набувають для дитячих, щоб затемнити кімнату під час денного сну.

Різновиди ролетів день-ніч блекаут

Існує два основних види штор день-ніч:

  1. Відкритий. У моделей даного виду зверху знаходиться рулон, на який намотується тканина. Про таких ролетах можна сміливо сказати: нічого зайвого. Вони виглядають досить легко і невагомо, а також коштують дешевше. Однак відкритий варіант не можна назвати практичним, так як зверху на тканину сідає пил і вона брудниться набагато швидше.

  2. Закритий. Цей тип є більш довговічним. У верхній частині конструкції розташовується спеціальний короб, який маскує вал з тканиною. Це дозволяє захистити полотно від пилу і механічних пошкоджень. До того ж, моделі закритого типу виглядають більш сучасно і технологічно.

Додатково хочеться відзначити, що в деяких випадках верхній короб в ролетах закритого типу виконує не тільки захисну, але і спрямовуючу функцію. Спеціальна конструкція змушує тканину щільно прилягати до скла і захищає її від провисання. А в самих дорогих моделях короб оснащується системою автоматичного управління, завдяки якій можна регулювати ступінь освітлення за допомогою кнопки на пульті.

Як не помилитися при покупці рулонних штор

Вибираючи перед тим як купити жалюзі день-ніч, необхідно врахувати, де будуть кріпитися штори (на стелі, на стіні або безпосередньо на самому вікні), і який колір буде найбільш вигідно виглядати в інтер'єрі кімнати. Також дуже важливо зробити правильні заміри вікна. Якщо підібрати жалюзі не за розміром, то вони все одно будуть пропускати світло. 

 

FAQ

Що таке блекаут жалюзі??

Жалюзі блекаут - це одна з різновидів рулонних штор, які виготовляються зі спеціальної світлонепроникної тканини. Даний матеріал здатний забезпечити стовідсоткове затримання сонячного світла і невелике шумозаглушення. При цьому поверхня таких штор практично не псується і не вигоряє.

Як помити жалюзі день-ніч блекаут??

Мити жалюзі день-ніч з тканини блекаут зазвичай не потрібно. Достатньо лише протирати їх від пилу сухою ганчіркою або пилососити. Якщо ж на тканини є серйозні забруднення, можна точково нанести мильний розчин і залишити на час. Після змити піну з допомогою губки.

Як працюють рулонні штори зебра блекаут??

Рулонні штори зебра дозволяють регулювати ступінь освітленості приміщення за рахунок зміни положення темних і світлих смуг тканини. При необхідності за допомогою таких ролетів можна забезпечити повну темряву в кімнаті, адже тканина блекаут здатна відбивати 100% сонячних променів.

Як вибрати жалюзі день-ніч??

При виборі ролетів слід орієнтуватися на особисті переваги в кольорі і дизайні штор. Слід враховувати розміщення фіранок день-ніч, адже їх можна кріпити як до стіни, так і до самого вікна. Також важливо правильно виміряти вікно. Необхідно пам'ятати, що світловідбиваючі штори повинні виступати за межі скла на 1 см з кожного боку.

Звертайтеся до нас за виготовленням і покупкою
Оновлено: 23.09.2022
Коментарів: 0
Коментарі
Отменить
Додати коментар
Тканинні ролети на кухню
Тканинні ролети на кухню це чудовий варіант щоб захистити приміщення від небажаного світла і позбутися влітку від спеки. Також можна на кухні використовувати 6 варіантів ролетів:
Детальніше
Як вибрати римські штори на панорамні вікна?
Як вибрати римські штори на панорамні вікна?
Класичне вікно - цікавий і стильний варіант оформлення приміщення, який принесе в ваш інтер'єр родзинку. Дотримуючись рекомендацій і трохи проявивши фантазію можна створити незвичайний інтер'єр, який буде не тільки ексклюзивним, а й функціональним.
Штори-Плісе в спальню
Штори-Плісе в спальню
Для спальні відмінним варіантом є шторки плісе, які почали з'являтися на ринку зовсім недавно.

Наші менеджери зв'язуються з Вамі в найкоротші терміни та дадуть відповіді на всі питання.

Потрібна допомога?
Наш менеджер відразу-ж зв`яжеться з вами