Як підібрати колір рулонних штор?

Як підібрати колір рулонних штор?
Зміст
Відмінні риси рулонних штор в інтер'єрі
Як вибрати тканину для рулонних штор?
На що звернути увагу при виборі кольору?

Вибір рулонних штор - робота звичайно не з легких, адже щоб вони гармонійно виглядали в інтер'єрі потрібно знати багато секретів і особливостей, які допоможуть підкреслити ваш вишуканий смак.

Зараз дизайнери найчастіше пропонують доповнити інтер'єр стильними, лаконічними, функціональними рулонними шторами. Колірна гамма таких штор величезна, також вони можуть бути виготовлені з різних варіантів тканини і в будь-якому розмірі. Але основним їх перевагою є практичність і гармонія з будь-якими стилями інтер'єру. Вирішили придбати рулонні штори, але не можете визначитися які ж краще вибрати? Наші поради допоможуть вам зробити найбільш вдалий вибір.

Від того наскільки вдалий варіант штор ви виберете, буде залежати як вони будуть виглядати в інтер'єрі. Спокійні і холодні тони, такі як світло-сірий, небесно-блакитний, синій стануть ідеальним доповненням для світлих приміщень, які виходять на південь, компенсуючи тим самим надмірну кількість світла. Для вікон які виходять на північний схід або північ і потребують додаткового світлі, варто вибирати теплі і насичені відтінки: золотисто-жовтий, бежевий, насичений коричневий, які додадуть приміщенню необхідну теплоту.

Відмінні риси рулонних штор в інтер'єрі


Рулонні штори є досить модним варіантом прикраси сучасного інтер'єру. Але які ж вони мають переваги?

  1.  Штори такого типу не займають багато місця, якщо порівняти їх, наприклад, з портьєрами. З цієї причини в кімнатах невеликих за площею вони особливо популярні.
  2.  Оригінальні зовнішні параметри. Ці штори не схожі з іншими і будуть прекрасно доповнювати інтер'єр, додадуть приміщенню комфорт і затишок.
  3.  Звертатися з ними дуже просто і легко. Наприклад, можна просто потягнути за шнурок, і штора прийме необхідний вид і в кімнаті буде потрібну кількість світла. Таким чином можна відкрити вікно повністю і при цьому виглядати вони будуть ефектно.
  4.  Рулонні штори гарантують прекрасний захист від сонячних променів. Спеціальна просочення дозволяє не осідати пилу, тому доглядати за ними не складно. Тканина може бути виконана з тканини, яка розсіює світло, пропускає світло або відображає його. Тут вибирайте самі залежно від необхідного ефекту.
  5. Багатофункціональність таких штор. Вони можуть застосовуватися в комплекті з іншими шторами або самостійно.

Як вибрати тканину для рулонних штор?


Варіантів штор дуже багато, іноді їх різноманітність вражає навіть дизайнерів. Перед тим як вибрати колір тканини, потрібно уточнити яка щільність повинна у неї бути. Цей же показник впливатиме і на ефект затемнення який ви бажаєте отримати.

Якщо ви будете ставити рулонні штори на кухні, тоді варто вибирати ті штори, які пропускають найбільшу кількість сонячного світла, адже на кухні повинно бути ясно. Оптимальним варіантом для кухні вважають напівпрозорі тканини. Або ж варіанти світлих тонів.

У дитячій кімнаті можна повісити рулонні штори середньої щільності або щільні. Середня щільність наприклад, ідеальна для кімнати школяра.

У кімнаті для відпочинку краще встановити самі щільні штори (тоді в ранковий час ви будете захищені від перших променів сонця, а у вечірній час від світла вивісок і вуличних ліхтарів). Найщільніші вибирають в тому випадку, якщо в кімнаті встановлений домашній кінотеатр і вам потрібно щоб сонячного світла тут не було зовсім.

Вибираючи штори також потрібно орієнтуватися і на освітлення. Наприклад, якщо ваші вікна виходять на захід або північ, значить сонячно світла в ній мало і найкращим варіантом стануть напівпрозорі штори. Якщо ж вікна виходять на південну сторону, то можна використовувати зелений, синій, блакитний. Теплі тони будуть доречні в тому випадку, якщо в кімнаті мало природного світла (можна використовувати молочні тони, персиковий, рожевий, бежевий).

На що звернути увагу при виборі кольору?


Вибираючи колір в основному орієнтуються на колір інтер'єру, стін. В якому кольорі виконані стіни, такого кольору можна брати і ролети, або ж на кілька тонів світліше / темніше. Якщо стіни в будинку мають один колір, тоді можна звернути увагу на рулонні штори з малюнком, але щоб тон або малюнок був схожий з тоном інтер'єру.

У разі малюнка на стінах, краще звернути увагу на однотонні штори. Як варіант можна вибрати жакардові, так як вони приємні за текстурою і добре зберігають один колір.

Колір тканини може бути схожим з кольором меблів. Прекрасно виглядають меблі і штори в одному приміщенні з однаковим текстилем. Правильно обрані рулонні штори дають можливість навіть підкоригувати певні недоліки в інтер'єрі. Наприклад, в невелику кімнату не варто брати темні штори, адже вони зроблять її ще менше. Для того щоб збільшити візуально простір краще взяти пастельні або світлі тони. Горизонтальна смужка дозволить розширити трохи кімнату. Для того щоб стелі здавалися вище використовуємо вертикальну смужку.

Звертайтеся до нас за виготовленням і покупкою
Оновлено: 08.06.2021
Коментарів: 0
Коментарі
Отменить
Додати коментар
Тканинні ролети в спальню
Таке слово, як ролети з'явилося в сучасному світі зовсім недавно. Прийшло воно в наше життя в той момент, коли на ринку стали з'являтися перші різновиди жалюзі (до них відносяться тканинні і захисні ролети).
Детальніше
Жалюзі і ролети Nikoss в Мелітополі
Жалюзі і ролети Nikoss в Мелітополі
Купити за низькою ціною жалюзі на вікна, тканинні ролети на вікна, рулонні штори, римські штори, вертикальні жалюзі, захисні ролети в Мелітополі. Гарантія, ціна, фото, оптом, установка. Нікосс
Як підібрати колір рулонних штор?
Як підібрати колір рулонних штор?
Вибір рулонних штор - робота звичайно не з легких, адже щоб вони гармонійно виглядали в інтер'єрі потрібно знати багато секретів і особливостей, які допоможуть підкреслити ваш вишуканий смак.

Наші менеджери зв'язуються з Вамі в найкоротші терміни та дадуть відповіді на всі питання.

Потрібна допомога?
Наш менеджер відразу-ж зв`яжеться з вами