Як самостійно вкоротити (обрізати) вертикальні жалюзі?

Як самостійно вкоротити (обрізати) вертикальні жалюзі?
Зміст
Вертикальні конструкції. У чому їх особливості?
Способи, що дозволяють скоротити вертикальні жалюзі по ширині або довжині
Правила укорочення вертикальних жалюзі по ширині

Віконні отвори не завжди бувають стандартного розміру, тому відшукати на 100% підходить за розміром полотно жалюзі дуже складно. Доводиться користуватися послугами фахівців, а значить і вартість жалюзі побільшає. Але вирішити цю проблему можна самостійно і вкоротити жалюзі як по ширині, так і висоті.

Вертикальні конструкції. У чому їх особливості?


В даному випадку смуги ламелі розміщуються зверху вниз, тому такі системи часто схожі на стандартні штори. Вони легко зсуваються, розсуваються і навіть можуть провертатися навколо своєї осі і тим самим робити інтенсивність освітлення в приміщенні різним. Конструктивними елементами такої системи є:

  1. Бігунки (їх ставлять у верхній частині смужки і закріплюють на карниз. Вони дозволяють переміщати ламелі по направляючої).
  2. Ламелі. Вони можуть бути виготовлені з тканини, дерева, пластика.
  3. Сполучний ланцюжок. Цю деталь виготовляють з пластика і волосіні. Далі воно збирається в єдине полотно.
  4. Важки. Вони закріплюються в нижній частині кожної з ламелей, гарантуючи її рівне положення.
  5. Механізм управління (найчастіше служить ланцюжок з пластика). Він дозволяє зрушувати і повертати, розсовувати пластини.

Вертикальні системи кріпляться до карнизної планки. На неї ж закріплюють бігунки з пластинами-ламелями, з'єднані ланцюжком. Ставиться керуюча система. Ланцюжок, яка від нього йде повертає смуги. Найбільший кут повороту становить 180 С. Мотузка дозволяє пересувати ламелі по направляючої.

Способи, що дозволяють скоротити вертикальні жалюзі по ширині або довжині


Щоб вкоротити конструкцію по довжині, потрібно виконати наступні дії:

  1. Необхідно виконати виміри (потрібно виміряти необхідну довжину ламелей). Але тільки, пам'ятайте, що по максимуму довжина ламелей не повинна доходити до рівня підлоги на 20 мм, якщо вони будуть довше, ними буде незручно користуватися.
  2. Виконуємо розрахунок довжини, на яку будуть зменшуватися смужка. Враховуйте, що буде потрібно ще зробити відворот, в якому закріпимо бігунок.
  3. Обрізаємо верхню частину ламелі, так як в нижній частині на них кріпиться утяжелитель разом з сполучної ланцюжком.
  4. Прибираємо планки з карнизної направляючої. Їх потрібно скласти, щоб вони не зіпсувалися. Довгі смужки і зовсім звертаємо в рулон.
  5. За ламелі, відміряє шматочок, який будемо відрізати. Різати важливо добре заточеними ножицями. Бігунок витягуємо акуратно. Враховуйте, що край може обсипатися. Щоб не зіпсувати тканину, краще припекти край сірником або запальничкою. Як варіант можна цю процедуру виконати за допомогою праски. В цьому випадку, між матеріалом і підставою праски потрібно покласти папір, тоді на поверхні не буде слідів.
  6. Далі потрібно намітити місце, де буде відворот і бігунок. У цій точці потрібно зробити отвір і вставити в нього кріпильну складову. Край смужки потрібно підвернути і закріпити за допомогою клею (тільки попередньо протестуйте його щоб не залишалися сліди від клею на тканині).
  7. Цю ж процедуру проводимо з усіма ламелями. Отримані деталі потрібно закріпити на карнизі.

Виконати цю процедуру, як бачите не складно, але не завжди цього буває достатньо. Можливо вкоротити ще доведеться і ширину. Складність тут полягає в тому, що доведеться скорочувати і карниз для жалюзі. Найпростіше його відпиляти (для цього важливо вибрати правильний інструмент).

Правила укорочення вертикальних жалюзі по ширині


Чинимо так:

  1. На карнизі потрібно відміряти потрібну довжину.
  2. Прибираємо заглушки, розміщені з боків жалюзі.
  3. Виконуємо надріз деталі. Тут головне не пошкодити шайбу штока, тому розріз слід виконувати на 20-30 см далі від цієї деталі. Шнур різати також не бажано, краще зробити частковий надріз.
  4. Витягуємо шток. Надпіленний край проштовхує через край шайби. Встановлюємо шток на місце.
  5. За надрізу, який ви виконали раніше слід відпиляти планку карниза.
  6. Надрізаний край слід зачистити надфілем.
  7. З направляючої прибираємо непотрібні гачки-бігунки (акуратно вирізаємо з'єднувальний шнур).
  8. Шайбу встановлюємо на торець планки. Мотузку акуратно витягуємо, зайве обрізаємо і закріплюємо. На місце встановлюємо і заглушку.
  9. У разі наявності пластикової ланцюжка, замість сполучного шнура, виконувати її зменшення також складно. Шарик, що знаходиться на краю пластини витягуємо з паза. До потрібної величини обрізаємо і цю деталь. Шарик розташований біля зрізу ставимо в паз.

Скориставшись нашими рекомендаціями, ви зможете заощадити на послугах обрізки штор до потрібної величини, щоб вони ідеально виглядали в вашому інтер'єрі.

Звертайтеся до нас за виготовленням і покупкою
Оновлено: 06.06.2021
Коментарів: 0
Коментарі
Отменить
Додати коментар
Жалюзі і ролети Nikoss в Кам'янському
Захист від сонячних променів - один з найбільш важливих питань, які вирішує кожен власник житла в процесі облаштування квартири або будинку. Але іноді так важко підібрати той варіант, який би не тільки впорався зі своєю первинним завданням, а й став справжньою окрасою. В такому випадку вам допоможуть фахівці компанії Никоссиі.
Детальніше
Як підібрати колір рулонних штор?
Як підібрати колір рулонних штор?
Вибір рулонних штор - робота звичайно не з легких, адже щоб вони гармонійно виглядали в інтер'єрі потрібно знати багато секретів і особливостей, які допоможуть підкреслити ваш вишуканий смак.
Жалюзі день-ніч на кухню
Жалюзі день-ніч на кухню
Жалюзі - це один з видів віконних штор, призначений для затемнення житлових і виробничих приміщень. При облаштуванні невеликої кухні вони є найбільш виграшним варіантом, оскільки дуже зручні в чищенні, не вимагають особливих Догляду процедур і не вигоряють на сонці.

Наші менеджери зв'язуються з Вамі в найкоротші терміни та дадуть відповіді на всі питання.

Потрібна допомога?
Наш менеджер відразу-ж зв`яжеться з вами