Організація простору на кухні

Організація простору на кухні

Золотий перетин в просторі кухні - це трикутник, який утворюють: плита, мийка, стіл і холодильник. Задалися питанням грамотної організації цього приміщення ще на початку минулого століття. Тоді почали проводити різні дослідження, на протязі яких фіксували переміщення господарок по кухні. Зробивши детальний аналіз отриманої інформації, виділили три основних центри: місце миття продовольчих продуктів, місце, де вони готуються для первинної обробки і сама зона приготування їжі.

На кухні є три найважливіші точки, переміщуючись між якими готують їжу - раковина, робоча поверхня і піч. Зараз окрім цього з'явився ще й холодильник. Для того, щоб процес приготування їжі був максимально зручним, ці важливі частини кухні мають бути встановлені на відстані, яка не перевищує двох кроків.

Хоча з часів перших досліджень вже пройшло майже століття, їх результати досі враховуються під час створення дизайну кухні. А кінцевий результат залежить від розмірів та форми приміщення, у якому розташована кухня. Також на кінцевий результат впливають особисті вподобання власника квартири.

Розміри трикутника залежать від форми приміщення і його сторони не обов'язково будуть рівними. Якщо всі функціональні елементи встановлені в один ряд, то слід поставити раковину і робочий стіл між холодильником та вашою плитою. Тоді доступ до кожної з цих точок буде оптимальним.

Якщо ваша кухня має дворядне розташування, то одну з точок потрібно перенести на протилежну сторону.

Кухня у вигляді букви П - це три повноцінні ряди, на яких розміщені важливі для функціонування точки. Як і у випадку з лінійним плануванням, мийку краще розташувати в центрі, хоча інші варіанти мають право на існування.

Якщо ви маєте кухню із островом, то враховуйте те, що на ньому встановлюють плиту, тому що мийка пов'язана з водопроводом і каналізацією, а їх перенесення вимагає додаткових витрат.

У наш час кухня вже не має першочергове значення в облаштуванні квартири.Пришвидшений темп життя та постійна зайнятість на роботі призводить до того, що більшість людей харчуються у кафе та ресторанах, а вдома запросто обходятяся легкими перекусами. Дизайнер інтер'єру  враховує цю особливість сучасного ритму життя. Та якщо власники будинку часто готують вдома, то потрібно зробити акцент на максимальну зручність переміщення.

0/ 5 (0)
Опубликавано: 03.03.2020
Просмотрено: 283 раз
Комментариев: 0
Комментарии
Отменить
Добавить комментарий

Якщо вам не сподобалася якість, відношення, були порушені терміни або у вас є скарга, ви завжди можете відправити лист безпосередньо нашому директору